Nyheder fra 2019

(02.12.2019)

Aborretur 30.11.

Medlemstur efter aborrer i Nørresø og Søndersø: Kun gedder denne dag 🙁

(20.10.2019)

Fisketuren til Mariager i lørdags

7 vibfisk’ere og en hel del andre, også fiskere fra Fyn og Sjælland, fiskede med flue, blink, spin, hornfiskestrimler osv. Hele ugen havde været god i Mariager Fjord, men lige præcis denne flotte lørdag var også fiskene gået på efterårsferie i inderfjorden.
Vi var nogle stykker, der til gengæld fik lært en masse af de erfarne HØ-tyve, som vi kan bruge på næste tur. Fint vejr, flot natur, ren råhygge og ivrig erfaringsudveksling over formiddagskaffen, frokosten og eftermiddagskaffen gjorde også denne tur til en kanon oplevelse. Førstepræmien måtte desværre gå videre til næste fællestur, men næstformanden havde gavmildt sørget for små nulturstrøstere til alle.

(16.10.2019)

Fisketur til Mariager Fjord på lørdag den 19.10.

Vil du med en tur til fjorden lørdag d. 19-10, og fange nogle lækre havørreder?

Vi laver en fælles tur, hvor alle kan være med. Så selvom du ikke har waders osv, kan du sagtens være med. Bare du har en fiskestang. Hvis du mangler kørsel finder vi også ud af det. Mere info i kalenderen.

Husk madpakke, varmt tøj og gerne waders (hvis du har – ellers gør det ikke noget.)

(01.10.2019)

Klubaften 2. oktober 2019

Sø- og kystblink: Foreningen har nogle rå, støbte blink, som du kan færdiggøre, helt som du har lyst til at afprøve i søerne eller på kysten.
Desuden efterser, reparerer eller laver vi div. andet grej og udveksler tips om, hvad der virker. Og mon ikke formanden byder på roulade til kaffen?

(16.9.2019)

Klubaften 18.sept. 2019

Er dine kroge rustne eller sløve?
Så kom til klubaften og få dem skiftet. Vi har både enkelt- og trekroge i grejkassen og også div. springringe.
Du kan også komme og lave nogle fladfiskeforfang af den effektive slags.
Her i efteråret er fladfiskene blevet godt tykke, så det er et godt tidspunkt at tage på fladfisketur.
Har du andet grej, der trænger til et eftersyn, opfriskning eller smøring, så kig ind.
Der er kaffe på kanden fra kl. 19.

Randersturen den 8. sept.

Der var mange aborrer den dag. 5 medlemmer fik godt 100 af dem på land. Ingen deltagere fangede mindre end 10. Det var en af de dage, hvor de bed på  næsten alt: Pirke, spinnere, dropshot/gummisfisk, orm, blink, wobler osv., så det blev en rigtig god tur. Tak til Kasper for at arrangere turen!

Har du som medlem en fisketur i tankerne, hvor du gerne vil have selskab af andre muntre lystfiskere, så kig ind en klubaften, så får vi en snak om det. Det kræver egentlig blot at bestemme et mødested og et tidspunkt 🙂
Bestyrelsen kan hjælpe med at få sendt mail til alle medlemmer og selvfølgelig sætte turen på kalenderen her på hjemmesiden.

Eller send en mail til

(1.9.2019)

Grejaften på onsdag og fisketur til Randers næste søndag!

Onsdag aften forbereder vi grej, som vi har erfaring for virker godt i Randers Havn og Gudenåen. Har du hele eller halvfærdige pirke,der ligner dem på billedet, så tag dem med, så vi kan få dem klargjort. Tag også gamle pirke med, hvis de trænger til nye kroge.


Vi prøver også at lave nogle drop-shot-rigs af de materialer, du og foreningen har. Har du selv drop-shot-kroge og nogle cylinderformede lodder fra 30 op til 60 gram, så tag dem endelig med. Plus små gummifisk, hvis du har sådan nogle. Vi har ikke haft gang i støberiet i sommer, så foreningen har kun få lodder, men heldigvis kan man bare bruge dem, man har.

Så kig ind onsdag kl. 19 til en kop kaffe og få gode tips til både pirke- og drop-shot-fiskeriet på søndag den 8. sept. Tjek altid kalenderen, så du er sikker på tidspunkterne.

(27.8.2019)

11 glade VibFisk’ere havde en herlig tur!

For 4. år i træk gik weekendturen til fiskehuset i Gjerrild. Denne gang sidst i august, hvor fladfiskene har fået sul på kroppen. Fra stranden blev der fanget skrubbe, ising og fjæsing, fra bådene desuden makrel, sej, rødspætte, hvilling, knurhane og savgylte.

I huset var der fællesspisning morgen og aften, hvor utroligt mange kloge ord føg over bordet med Torkilds lækre mad. En rigtig hyggelig tur med godt humør, nye erfaringer, skønne oplevelser, godt med fisk og en helt fantastisk natur. 

Se masser af fotos fra Gjerrildturene her.

(28.7.2019)

Gjerrildturen 23.-25. august 2019 – tilmelding starter 8. august.!

Se billeder fra tidligere ture her. Tilmelding til turen skal ske fra tilmeldingssiden, hvor du kan læse mere om turen og dine muligheder.

(17.07.2019)

Gør en forskel!

Gør lige som 10.459 andre lystfiskere i Danmark. Tilmeld dig Fangstjournalen! Ud over at holde styr på dine egne fangster, kan du sammenligne dem med andres. I Fangstjournal-appen er der mange nyttige funktioner, f.eks. også indbygget GPS, så du til enhver tid kan se, om du er ved at bevæge dig ind i en fredningszone. Se mere her.

(09.07.2019)

Lystfiskertip:
Vores venner hos Viborg Baadelaug holder auktion og bagagerumssalg:

Lørdag den 17. august kl. 14.00 til 16.00. Auktion for alle. Salg af nyt fiskegrej mv. fra bådelaugets lager. Der vil også være bagagerumsmarked for alle på pladsen. Her kan du sælge og købe alt muligt.
Det er et offentligt arrangement. Indtægter fra auktionen går i bådelaugets kasse. Og det koster ikke noget, at du stiller op til bagagerumsmarked. Der vil også være salg af pølser og drikkevarer. Kom gerne i god tid.

Det hele forgår ved bredden af Viborg Nørresø. Sct. Kjeldsgade 23 f, 8800 Viborg.  Har du spørgsmål til dette arrangement, så er her baadelaugets kontaktoplysninger.

(30.05.2019)

Vigtig meddelelse til alle, der fisker i Hald Sø!

DTU Aqua undersøger fiskene i Hald Sø, herom skriver Hald Sø Bådelaug:

DTU-Aqua har nu mærket 33 sø-ørreder og 24 gedder, hvis gøren og færden man nu følger ved hjælp af lyttebøjerne rundt i søen. De mærkede fisk kendes let på det lille operationssår, der er lukket med to sting – se foto.

Desuden er der taget en lille vævsprøve fra alle mærkede fisk ved at klippe et lille stykke af fedtfinnen – se foto. Med tiden bliver operationssåret næsten usynligt og stingene forsvinder.

I løbet af sommeren vil der også blive mærket nogle ål.

DTU-Aqua skriver:

Hvis I fanger nogle af de mærkede fisk, vil vi meget gerne vide det. Helst med angivelse af tidspunkt og position, samt om I genudsatte fisken eller tog den med hjem. Vi vil naturligvis opfordre til, at man genudsætter mærkede fisk så hurtigt og skånsomt som muligt, men under alle omstændigheder vil vi meget gerne høre om fangsten. Skulle man finde en chip i en fisk, som man har taget med hjem uden at opdage, at fisken var mærket, vil vi meget gerne vide nr. på chippen, og allerhelst have chippen tilsendt med oplysninger om tid og position/sted for fangsten.

Vi vil desuden gerne høre om alle fangster af søørred fra Hald Sø her i 2019, med angivelse af om de er mærkede eller ej. Ud fra disse oplysninger kan vi beregne, hvor mange søørreder, der faktisk er i søen.

DTU-Aqua håber på jeres forståelse og håber i vil indberette alle jeres fangster af søørred og dermed være med til at gøre undersøgelsen så god som mulig.

Man kan rapportere sine fangster direkte til Henrik Baktoft DTU-Aqua hba@aqua.dtu.dk eller man bruge fangstjournal-appen*, så er fangsten registreret hos DTU, eller man kan maile sine fangster til baadelaughaldsoe@gmail.com så vil dine fangstoplysninger blive overført til DTU og herefter slettet!  Man skal kun bruge en af metoderne ellers bliver man dobbelt registreret.

Har du spørgsmål så kontakt DTU direkte eller Hald Søs Bådelaug ved Jens V B Christensen 21426956

Fangstjounal-appen finder du på Google Play eller App Store. Du kan læse mere om den her.

(23.05.2019)

Nye beboere i Nørresø!

For kort tid siden har vi igen udsat 500 ørreder i Nørresø. Når de om 1-2 år er blevet til dobbelt så lange søørreder på 40+ cm, er de flotte fisk en fin, men alt for sjælden fangst.  Med lidt held smutter nogle af dem senere op og gyder i Nørremølle Å eller Stigsbækken.

(01.05.2019)

Lystfiskertip:

afholder lagersalg lørdag den 4. maj kl. 9-17.

Viborg Fiskeriforenings mangeårige, gode sponsor har som sædvanligt masser af gode tilbud samt  konkurrencer, hvor man kan vinde lækkert udstyr. Klik på logoet ovenfor eller se nogle af tilbuddene herunder:

(16.04.2019)

Husk, at foreningen nu har MobilePay.

Det gør det nemt at betale kontingentet. Husk det nu!

79776
Viborg Fiskeriforening

(05.03.2019)

Grejaften tirsdag den 19. marts

Er du en af dem, der skal ud at hente skrubber, rødspætter, isinger, pighvar, slethvar eller tunger til foråret, så kom og vær med denne aften. Vi skal  lave fladfiskeforfang, så vi bliver klar til forårets og sommerens ture.

(8.2.2019)

Klubaften 19. februar

Denne aften er der ikke et bestemt tema ud over nyheder, lystfiskersnak og kaffe.
Men kom og giv dit bud på, hvad vi bør bruge 2019 til!
Håber vi ses kl. 19 – det er i FDF Sejlcentret som sædvanligt.

(6.2.2019)

Fotokonkurrence februar 2019

I januar løb Jonas Bjerre igen med præmien – denne gang med en meget fin 10+ gedde. Klik på billedet for at se fangstrapporten 🙂
Tillykke Jonas!

Her i februar er der et fint fastspolehjul Shimano AX 2500FB på højkant.  Vinderlisten og reglerne for deltagelse finder du nederst på siden Fotokonkurrencen

(20.1.2019)

Klubaften 22. januar

Vi håber der kommer et solidt låg på søerne i løbet af en tre ugers tid, så vi kan komme ud at fiske på isen. Derfor begynder vi allerede på tirsdag at forberede forskelligt grej. Vi skal have begyndt på nogle isfiskestænger, og vi skal også snakke sikkerhed, herunder skal vi f.eks. fremstille isdupper.
Håber vi ses kl. 19, det er i FDF Sejlcentret som sædvanligt.

(20.1.2019)

Generalforsamling 21. februar 2019

Som det fremgår af referatet fra bestyrelsesmødet 14.11.2018 bliver generalforsamlingen i år den 21. februar 2019, hvortil alle medlemmer hermed indkaldes. Forslag, der ønskes behandlet af generalforsamlingen, skal være formanden skriftligt i hænde senest torsdag den 7. februar.
Nærmere oplysninger følger snarest.

(12.1.2019)

Fotokonkurrencen – decembers vinder!

Flot! Igen blev det Jonas Bjerre, der løb med præmien for sin fine vinteraborre, fanget mellem jul og nytår- endda en dobbeltpræmie! Der er masser af bidelystne fisk på denne årstid, så kom nu ud og vær med i konkurrencen.